image1 image2 image3

PREDSTAVE SCENE MESS U TEATRIMA SARAJEVA, ZAGREBA I BEOGRADA

MESS2015 Ikonica 01
Dizajn: Bojan Mustur

Bogat program Scene MESS u januaru.

Scena MESS Međunarodnog teatarskog festivala MESS, u mjesecu januaru na svom repertoaru imat će ukupno četiri predstave koje će u deset igranja biti izvedene u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Riječ je o predstavama koje su nastale u koprodukciji sa bh. i regionalnim teatarskim kućama, a koje su dio višegodišnje produkcijske djelatnosti MESS-a. S ciljem približavanja teatarskoj publici, u godini u kojoj se obilježava 55. godišnjica ovog teatarskog festivala, svaki repertoarski mjesec bit će posvećen jednoj od pozorišnih profesija, te je tako januar rezervisan za dramaturgiju, pa će svaka od predstava publici biti predstavljena riječima njenog/e dramaturga/inje.

Pročitaj više:

GOSTOVANJE I REPRIZNO IGRANJE TRILOGIJE “JANJE / KOKOŠ / ORAO“ U ZENICI I SARAJEVU

MESS2014 SJP EU Web 01
Dizajn: Bojan Mustur

Nastavlja se projekat “Stoljeće jedne porodice“

Reprizno igranje trilogije “Janje / Kokoš / Orao“, najveće regionalne koprodukcije u posljednjih petnaest godina, održat će se u nedjelju, 28. decembra u Sarajevskom ratnom teatru, a gostovanje ovog pozorišnog projekta održat će se i u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici u ponedjeljak, 29. decembra. Oba igranja će početi u 19 sati. Na ovaj način će se nastaviti projekat “Stoljeće jedne porodice“ koji uz finansijsku podršku Evropske Unije kroz program Sarajevo 2014 i partnerstvo Sarajevskog ratnog teatra, zajedno realiziraju Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS, BITEF teatar i Zagrebačko kazalište mladih.

Pročitaj više:

USPJEŠNA DVA PREMIJERNA IZVOĐENJA NAJVEĆE BALKANSKE TEATARSKE KOPRODUKCIJE

MESS2014 SJP EU Web 01
Dizajn: Bojan Mustur

Uskoro bh. turneja, a potom premijere u Zagrebu i Beogradu 2015.

Najveća regionalna koprodukcija na Balkanu u proteklih petnaest godina, trilogija “Janje / Kokoš / Orao“, imala je svoju premijeru i prvo reprizno igranje 5. i 6. decembra u Sarajevskom ratnom teatru. Zajednička trilogija Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS, BITEF teatra i Zagrebačkog kazališta mladih, plod je saradnje na projektu “Stoljeće jedne porodice“ koji finansira Evropska Unija kroz program Sarajevo 2014 i koji ima za cilj da doprinese obilježavanju 2014. kao godine prenošenja europskih vrijednosti i pomirenja.

Pročitaj više:

International theater festival MESS
Maršala Tita 54/I, 71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Tel: + 387 33 200 392
Fax: + 387 33 211 972
Email: info@mess.ba
www.mess.ba

 

Facebook Twitter YouTube

 

 

Internacionalni teatarski festival MESS
Maršala Tita 54/I, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: + 387 33 200 392
Fax: + 387 33 211 972
Email: info@mess.ba
www.mess.ba